Marco Lorenzo Hamilton

Velkommen til min hjemmeside!

Så længe jeg kan huske, har musikken været omdrejningspunktet og således en stor del af meningen med mit liv. Jeg var ikke mange år, før jeg fandt vej til klaverbænken - ikke fordi jeg var underlagt et pres af mine forældre, snarere tværtimod! Ganske vist er jeg fra et hjem med klaver, men det var ikke den klassiske genre, der dominerede hjemmet. Jeg husker, at jeg som ganske lille ved et tilfælde hørte et uddrag af E. Griegs Klaverkoncert i radioen, og jeg nærmest stivnede i kroppen. Det var nok dér, det hele begyndte...

Udover at være pianist og komponist, fungerer jeg som kordirigent. Gennem årene er det blevet til mange koncerter såvel herhjemme som i udlandet. Blandt de mange highlights, var i 2014, hvor jeg dirigerede et uddrag af M. Haydns Requiem i domkirken i Krakow med solister fra den polske statsopera. Herhjemme talrige koncerter både som dirigent og som klaversolist i bl.a. Tivolis Koncertsal.

I teenageårene voksede interessen for kormusik, og da jeg var fyldt 17 år, etablerede jeg mit første kor, Ranum Kirkes Kor. Få år senere blev jeg assisterende dirigent ved Filharmonisk Kor. Gennem årene har jeg været dirigent for adskillige kor, både amatørkor og professionelle kor, senest Ydunkoret af 1857, som jeg var dirigent for i 10 år.

I 2002 skabte jeg i fællesskab med den internationale koreograf Adria Ferrali balletten 'Hope', som blev opført i New York og i Berlin. 

I 2001 blev jeg endvidere fastansat som musiklærer ved Københavns Kommune.

Jeg bliver flittigt brugt som klaversolist og gæstedirigent såvel herhjemme som i udlandet, hvor jeg af adskillige større værker bl.a. har dirigeret:

 

W.A. Mozart: Requiem, Messe i c-mol

G. Fauré: Requiem

J.S. Bach: Messe i h-mol, Juleoratoriet

G.F. Händel: Messias

M. Haydn: Uddrag af Requiem

A. Dvorak: Stabat Mater

 

Jeg har modtaget flere priser og legater.

 

marco lorenzo